Algemeen Examentraining

Bijscholing docenten examentraining

In de snel veranderende wereld van het onderwijs is voortdurende professionalisering essentieel voor elke docent. Dit geldt in het bijzonder voor docenten Duits, gezien de complexe en steeds veranderende aard van de taalonderwijsvereisten en examenformaten. Een uitstekende manier om je vaardigheden en kennis up-to-date te houden, is door het volgen van een online bijscholing examentraining van Mevrouw Duits.

Steeds vaker nemen docenten contact met mij op, om te vragen hoe mijn examentraining Duits toepasbaar is in het eigen leslokaal. Daarnaast hoor ik vaak van verschillende examenleerlingen uit Nederland dat de examentraining op school “niet veel voorstelt”. Hier zou ik graag verandering in willen brengen! De afgelopen jaren heb ik honderden uren examentraining gegeven aan leerlingen uit heel Nederland. De vraag naar mijn examentraining wordt steeds groter en groter!

Tegenwoordig zijn de examenhacks van Mevrouw Duits een begrip geworden bij veel examenleerlingen en heb ik gemerkt dat ze er enorm veel baat aan hebben. Deze manier van het maken van het CSE Duits zorgt ervoor dat leerlingen met zo min mogelijk lezen, zoveel mogelijk punten kunnen behalen.

Waarom de online bijscholing examentraining Duits van Mevrouw Duits?

Actuele Inzichten in Examenvereisten

De examenvereisten voor het vak Duits veranderen regelmatig. Wat vijf jaar geleden de norm was, is dat nu misschien niet meer. Door de bijscholing van Mevrouw Duits te volgen, krijg je toegang tot de meest recente inzichten en wijzigingen in de examenstructuur en -inhoud. Dit stelt je in staat om je leerlingen beter voor te bereiden op wat hen te wachten staat en verhoogt hun slagingskansen.

Praktische Handvatten voor in de Klas

Tijdens de bijscholing krijg je praktische tips en strategieën die direct toepasbaar zijn in de klas. Mevrouw Duits biedt niet alleen theoretische kennis, maar vertaalt deze ook naar praktische werkvormen en oefeningen die je kunt gebruiken om je lessen effectiever te maken. Dit zorgt ervoor dat je leerlingen op een meer interactieve en doelgerichte manier worden voorbereid op hun examens.

Vergroten van Didactische Vaardigheden

Het lesgeven aan leerlingen die zich voorbereiden op examens vereist specifieke didactische vaardigheden. Tijdens de examentraining van Mevrouw Duits worden docenten uitgedaagd om na te denken over hun eigen didactische aanpak en krijgen ze de kans om deze te verbeteren. Het ontwikkelen van vaardigheden zoals het opstellen van effectieve oefenexamens, het analyseren van de leerresultaten van leerlingen en het bieden van gerichte feedback zijn essentieel voor succes.

Netwerken met Collega’s

Een ander belangrijk aspect van deze online bijscholing is de mogelijkheid om in contact te komen met andere docenten Duits. Hoewel de training online plaatsvindt, biedt Mevrouw Duits ruimte voor interactie en discussie, waardoor je ervaringen kunt delen en van elkaar kunt leren. Dit netwerk kan een waardevolle bron van steun en inspiratie zijn, zowel tijdens als na de bijscholing.

Voldoen aan Professionele Ontwikkelingseisen

Veel scholen en onderwijsinstellingen moedigen docenten aan, of vereisen zelfs, dat zij zich blijven ontwikkelen. Door deze bijscholing te volgen, voldoe je aan dergelijke professionele ontwikkelingseisen. Bovendien laat het zien dat je je inzet voor de kwaliteit van het onderwijs en dat je proactief bezig bent met het verbeteren van je eigen lespraktijk.

In een tijd waarin de eisen aan zowel leerlingen als docenten blijven toenemen, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en methoden in het onderwijs. De online bijscholing examentraining van Mevrouw Duits biedt een unieke kans om je vaardigheden aan te scherpen, je kennis up-to-date te houden en je leerlingen de best mogelijke voorbereiding op hun examens te bieden. Of je nu een ervaren docent bent of nieuw in het vak, deze bijscholing is een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt.

Praktische informatie

Hoe ziet een online bijscholing examentraining Duits eruit?
Gedurende een Zoommeeting van 120 minuten, komen verschillende onderwerpen aan bod.
Belangrijk om van tevoren te vermelden: de bijscholingsbijeenkomsten zijn voor zowel VMBO GL/TL, HAVO en VWO!

Denk hierbij aan:
– invulling examentraining inhoudelijk (algemene tips, vraagsoorten, voorbeelden, etc)
– welke fouten maken leerlingen en hoe is dit te herkennen
– gericht trainen (kijkend naar de individuele leerling)
– tips voor afwisselende oefeningen in de les
– vragen / ervaringen uitwisselen

Bij de online bijscholing zal ik een groepsgrootte van maximaal 10 aanhouden, zodat iedere deelnemer voldoende tijd en mogelijkheden krijgt, zijn of haar vragen te stellen of bijvoorbeeld ervaringen te delen.

Data en tijden online bijscholing examentraining Duits voor docenten

Dinsdag, 1 oktober 9:30 – 11:30
Dinsdag, 14 januari 9:30 – 11:30
Dinsdag, 11 maart 9:30 – 11:30

Kosten
De online bijscholing examentraining Duits voor docenten van 120 minuten kost in totaal €185,95 per persoon. Deze kosten worden normaal gesproken door de werkgever vergoed. Uiteraard ontvangt iedere deelnemer een factuur, zodat de kosten op school gedeclareerd kunnen worden.

Aanmelden
Je meldt je snel en makkelijk aan door contact met mij op te nemen. Dit kan het snelst via WhatsApp. Uiteraard mag je ook bellen, maar de kans is groot dat ik aan het lesgeven ben.

Persoonlijke online bijscholing
Wil je liever persoonlijke bijscholing boeken voor bijvoorbeeld de gehele vakgroep of op locatie? Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden en eventueel een offerte!

Over auteur

• Tiffany Roggenthien
• 34 jaar
• Native-speaker
• Eerste graads docente Duits
° Werkzaam in het onderwijs sinds 2012; vmbo/havo/vwo zowel onder- als bovenbouw